DA si NU pentru PR Cultural

25 04 2010

La initiativa CNSC, dar si pentru ca este un subiect cu care tot cochetez de ceva timp, am  zis sa scriu si eu de ce da si de ce nu pentru PR-ul Cultural. Voila!

De ce as lucra in acest domeniu?

1. Pentru ca imi place si cred ca daca nu faci ceva in care sa crezi cu tarie, mai ales cand vorbim de a “comunica” acel ceva, atunci sansele tale sunt zero din start. Cultura reprezinta  “acel ceva” care intotdeauna va avea un loc special in mintea mea si pentru care as lucra cu drag si zambetul pe buze in fiecare zi.

2. Pentru ca e nevoie – tocmai pentru ca sunt un “devorator” de cultura, in special de partea literara si cinematografica a ei, imi dau seama cat de multe lucruri se pot face inca pentru a fi “diferit” in peisajul romanesc cultural, pentru a educa publicul, pentru a deschide apetitul oamenilor. E inca un “teren” care mai are multe de descoperit celui care stie cum sa se uite.

3. Pentru ca viata fara cultura, nu are gust si daca se spune ca gusturile nu se discuta, ele se pot intotdeauna nuanta 🙂

De ce nu as lucra in domeniu?

1. Pentru ca exista multa birocratie de care trebuie  sa se tina cont (desi nu cred ca este domeniu care sa scape de aceasta “tara ereditara”).

2. Pentru ca uneori esti un Don Quijote in lupta cu morile de vant (a se citi institutii care nu stiu decat sa iti puna bete in roate, care nu sustin initiativele tale, mai ales daca indraznesti sa fii si neconventional).

3.  Pentru ca este un domeniu artistic, iar asta presupune si multe orgolii de intretinut, ceea ce poate deveni frustrant si obositor la un moment dat.

Cam astea ar fi argumentele mele pentru DA si NU. Pana una alta, insa, felicitari organizatorilor CNSC si ne revedem la anul!

Advertisements

Actions

Information

3 responses

26 04 2010
Laura Toma

Singurul motiv pentru care nu as lucra in PR Cultural, aka industria filmului (pentru mine) este ca imi e frica. Imi este frica de faptul ca un lucru la care tin atat de mult s-ar putea sa ajunga sa imi displaca din cauza unor factori externi sau pentru ca o sa descopar ca nu este asa cum imaginam.

8 05 2010
Dr.A

Eu am crezut ca PR-ul romanesc e botox pentru mediocritate.
Zici tu ca am putea face PR pentru cultura fara o solida cultura PR ?

9 06 2010
alicioaika

E adevarat ca mai avem multe de invatat, dar si cultura romaneasca mai are multi pasi de facut din anumite puncte de vedere, cum ar fi promovarea, motiv pentru care cred ca ar putea sa creasca frumos impreuna, daca exista deschidere si o minte fresh 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: